Ett vanligt sidospel när man spelar bingo online är slots (även kallade spelautometer och enarmade banditer). En del slots kan du spela i bingoklienten, medan andra hittar du i en eventuell casinoavdelning till spelsajten. De slots som går att spela i bingoklienten kan du ofta spela med låga insatser, ibland ända ner till 10 öre per spinn. Men ju lägre insats du spelar med, desto lägre blir förstås vinsten.

Progressiva slots

En del slots kan innehålla en så kallad progressiv jackpot. Det innebär att jackpotten hela tiden ökar i takt med spelarnas insatser, ända tills den faller ut. I vissa fall kan den uppgå till flera miljoner kronor. Tänk på att chansen att vinna en progressiv jackpot ofta ökar i takt med din insats och att du ibland måste satsa maxbeloppet för att överhuvudtaget ha en chans att vinna den.

Erbjudanden på slots

Det har blivit allt mer populärt att spela slots online och även bingovänner verkar gilla spelformen. Ibland kan bingosajter ge sina kunder erbjudanden som en spelbonus på slots eller free spins. De allra flesta bingosajter erbjuder någonform av slots som sidospel till bingo.

Spela slots som sidospel till bingo

När du väntar på att ett bingospel ska börja kan slots vara en lämplig spelform att roa sig med under tiden. Det är enkelt att lära sig, spelrundorna går fort och du har chans att vinna höga vinster om du vågar satsa. Det kan också gå fort att förlora pengarna, så se gärna till att ha en bestämd budget redan från början.

Reglerna i slots varierar mellan spelautomaterna, men går i grunden ut på att du satsar ett visst myntvärde på ett antal insatslinjer till en nivå som du själv bestämmer. Sedan trycker du på knappen för att snurra på hjulen, som innehåller en mängd symboler. Symbolerna ska infalla i rad från vänster till höger för att det ska bli någon vinst. Slotten innehåller ofta wildsymboler som ersätter andra symboler, samt scattersymboler som kan aktivera gratisrundor. En del slots har även bonussymboler som kan aktivera en bonusrunda med möjlighet till fina vinster.

Spela gratis slots

Slotsen är utformade efter ett visst tema och det kan variera in i det oändliga, allt från Egyptisk mytologi till gruvarbetartema förekommer. För att hitta vilka slots som passar dig kan du ofta spela gratis utan att satsa riktiga pengar. Givetvis kan du ju inte heller vinna riktiga vinster om du inte satsar något, men du kan i alla fall få dig en uppfattning om spelet och dess regler. Ett annat alternativ är att utnyttja free spins erbjudanden från bingsajten eftersom du då även har möjlighet att vinna en slant. Tänk på att vinsten nästan alltid måste omsättas innan du kan plocka ut någon vinst.

Oavsett om du vinner eller inte, kan slots ändå vara ett underhållande sidospel i väntan på nästa bingorunda.