Hitta svar på dina frågor i vår bingo FAQ. 

Hur gammal behöver man vara för att spela bingo online?

– Man måste vara 18 år för att spela.

Hur börjar man spela?

– Det är bara att registrera ett konto hos en sajt och sätta in pengar, för att sedan köpa brickor och börja spela. I vår nybörjarguide hittar du mer information.

Vilken bingohall ska jag spela i?

– Olika hallar har skilda utbud, så mycket handlar om den enskilde spelarens tycke och smak. Läs gärna igenom recensioner av olika sajter för att jämföra utbud och erbjudanden. På så sätt får du reda på vad du kan förvänta dig som medlem på sajten.

Vilka är fördelarna med att spela bingo på nätet?

– Att spela bingo online är lättillgängligt, då du inte behöver ta dig till någon fysisk plats. Dessutom är det en social företeelse då du kan träffa andra spelare i chatten. Men det bästa av allt är att man inte behöver satsa stort, för att ha en chans att vinna en extra slant till hushållskassan.

Behövs ett program installeras för att det ska gå att spela?

– Hos de flesta sajter är det möjligt att spela direkt i webbläsaren, men däremot kan du behöva installera Flash eller Java för att kunna spela.

Kan jag spela i mobilen eller i min surfplatta?

– Ja! De flesta spelbolag erbjuder mobil bingo så att du kan spela var du än är! 

Vad kostar det att spela?

– Brickpriserna varierar beroende på spel. De kan kosta alltifrån 10 öre upp till ett par tior.

Vad kan jag vinna?

– Vinsterna kan också se olika ut. De kan bestå av ett par hundralappar, men det har också hänt att en jackpot har uppgått till mycket stora belopp. Till exempel vann en svensk kvinna 1,3 miljoner kronor hos Maria Bingo i början av 2010.

När betalas en Jackpot ut?

– En Jackpot kan vara antingen fast eller progressiv och betalas oftast ut om någon får full bricka inom ett visst antal nummer.

Ska man skatta för sina vinster?

– Det beror på om den sajt du väljer att spela på innehar svensk spellicens. Om så är fallet är alla vinster skattefria. Till exempel är vinsterna hos Maria skattefria.

Hur betalas vinsterna ut?

– Vinsterna samlas på ditt konto och när du vill ha dem utbetalade används oftast samma transaktionssätt som användes vid inbetalningen till spelkontot.

Är det säkert att spela?

– Det är säkert att spela på de sajter som är seriösa. Läs på om den sajt som du funderar att bli medlem på för att få en känsla om dess seriositet. Hos oss kan du läsa flera recensioner av seriösa sajter. Tänk bara på att du själv hanterar dina inloggningsuppgifter med försiktighet.

Hur sätter man in pengar på sajten?

– Vanligtvis finns det flera betalningsmetoder att välja på, så det beror på vilken man föredrar. En e-plånbok som till exempel Neteller kan vara en bra betalningsform om man inte vill ange sina ordinarie kontouppgifter på nätet. Vissa betalningsmetoder kan ibland ge kunden extra fördelar som till exempel bonusbelopp.

Går det att spela gratis?

– När du blir medlem på en sajt kan du ofta få en summa bonuspengar att spela för, vilket gör att du kan testa på att spela gratis. En del hallar arrangerar även gratisbingo genom kampanjer, där du kan vinna ett mindre belopp.

Hur fungerar bonusen?

– Det finns flera olika typer av bonus, till exempel insättningsbonus. Med bonusen kan du spela, men det är oftast bara vinsterna du uppnått i spel med bonuspengar som kan tas ut. Men läs på vilka bonusregler som gäller för just den sajt du blir medlem på, så att du inte riskerar att bli besviken.

Hur chattar man?

– När du har valt och börjar spela ett spel kommer en chattruta att dyka upp där du kan skriva meddelanden till andra spelare.

Vad är ett chattspel?

– Ett chattspel är ett extraspel som pågår i chattrummet under själva bingospelet och kan bestå av exempelvis nummerspel med bonus som pris. Chattspelet leds av en chattmoderator.

Kan man spela andra spel än bingo?

– Ja, ofta erbjuder sajterna någon form av sidospel som alternativ, till exempel spelautomater eller Black Jack. Hos vissa spelbolag hittar du även större avdelningar med casinospel, poker och betting att spela på.