• 100% upp till 1000 kr
  • Bonusen måste omsättas 35x
  • Läs mer om Bingo.com
  • Kul bingo
  • Massor av casinospel
  • Smidig registrering
Inringat datum i kalender

Folkkära långköraren Bingolotto står inför två stora förändringar. Från och med nästa år byter programmet både kanal och sändningsdag till sjuan på lördagar. Så 2023 är bingolotto tillbaka i rutan på lördagar, precis som vid premiären i TV4 1991.

Varför byter man då dag och kanal? Enligt ett pressmeddelande på TT menar Hans Sahlin, Folkspels VD, att bytet av kanal bland annat beror på att programmet slipper göra paus för nyheter om man flyttar sändningarna till sjuan. På så sätt hinner man med mer spel och underhållning under programmet. Bytet av dag motiveras med att Bingolotto har sin grund i föreningslivet och att många idrottsutövare och aktiva inom föreningslivet är uppbokade under söndagskvällarna. Genom att byta till lördagar så hoppas man att fler ska ha möjlighet att följa programmet.

Det nya upplägget kommer gälla från och med den 7 januari nästa år. Specialsändningar, till exempel uppesittarkvällen, kommer dock inte att omfattas av ändringen utan kommer även fortsättningsvis sändas i fyran. Precis som i dag så kommer Bingolotto även gå att streama via TV4 play.

Bingolotto 31 år

Bingolotto är som sagt en riktig långkörare. Förra året firade programmet 30 år och i år är det därmed 31 år sedan Bingolotto sändes i en rikstäckande tv-kanal. Genom åren har programmet hunnit med att både byta kanal, sändningsdag och avverka en rad olika programledare så trogna bingolottospelare är vana vid förändringar. Förhoppningsvis tas det nya upplägget emot väl av spelarna. Lotta Engberg som är en av programledarna för Bingolotto ger i alla fall det nya upplägget tummen upp och ser fram emot de kommande lördagssändningarna.

Vill du veta mer om Bingolotto och programmets historia? Kolla in vår artikel om Bingolotto där du kan läsa mer om programmet.

Sara Isaksson - Skribent

Sara Isaksson

Bingo- & spelexpert
Sara är en erfaren skribent med över ett decenniums erfarenhet inom spelbranschen. Med fokus på bingo och andra spelrelaterade ämnen skriver hon artiklar, recensioner och nyheter där målsättningen är att ge läsarna de verktyg de behöver för att optimera sin spelupplevelse och fatta välgrundade beslut. Hon finner det särskilt spännande att följa spelbranschens utveckling och att upptäcka nya spel.