Bilbingo kallas också Drive-in-Bingo och är ett kärt nöje för såväl yngre som äldre. För den fördomsfulle kan det kanske antas att det enbart är pensionärer som spelar i bilen, men det kan lika gärna vara familjer eller kompisgäng som tycker det är roligt att delta. För den som brukar spela på nätet, kan det kanske vara ett trevligt avbrott med denna spelform.

Bilbingo – ett roligt sommarnöje

Bilbingo arrangeras främst av lokala idrottsföreningar över hela Sverige, framförallt under sommaren. Fördelen med spelet är att man har roligt på flera sätt. Givetvis har man chans att vinna en slant under spelets gång, men det kan vara minst lika roligt att bara umgås tillsammans och njuta av en fika en ljummen sommarkväll.

Vinsterna kan bestå av ett par hundralappar upp till tusentals kronor och spänningen stiger ju högre vinsterna blir.

Tuta vid vinst

Spelkvällen brukar vara cirka tre timmar inklusive fikapaus. Hur lång kvällen blir varierar lite beroende på exempelvis väder, utropare och andra faktorer. Spelet utgår oftast från den klassiska varianten och det gäller att lyssna noga på utroparen. Skulle man få bingo, ska man tuta två gånger och visa sin bricka för funktionärerna. Ibland finns även lotterier eller andra spel vid sidan om, som besökarna kan ha nöje av under kvällen.

Att tänka på

Tänk på att gärna vara i god tid till spelet, helst 30 minuter innan. Funktionärer brukar kunna visa dig var du kan parkera. Allt som du behöver kan du köpa vid spelplatsen, som till exempel markerare, underlägg och fika. Många tar dock med sig egen fika, vilket dels kan spara lite pengar, men framförallt slipper man att köa om det skulle vara många spelare på plats. Andra saker som kan vara bra att ha med är stolar, om det blir fint väder, samt filtar om vädret är kyligt. Kolla också innan du ger dig iväg att bilens tuta fungerar.

För allas trevnad, undvik störande ljud under spelets gång, som till exempel mobiltelefoner och skällande hundar. Släng inte heller skräp på platsen, utan städa upp innan du lämnar kvällen. Dessa regler är ju självklarheter för de flesta, men de kan ändå vara värda att nämna för dem som inte spelat i bilen innan.

Om du följer råden och tar med dig ett trevligt sällskap, samt en god fika, så är du väl förberedd för en trevlig kväll i bingons tecken under säsongen.