Black Jack

Black Jack är ett mycket populärt spel på nätet. Det är roligt att spela och vinstchanserna är goda om man spelar sina kort rätt. Black Jack är därför alldeles utmärkt att spela som sidospel till bingo, till exempel när du väntar på att nästa runda ska börja.

Du hittar spelet Black Jack hos bland annat Maria Bingo.

Black Jack regler

I kortspelet Black Jack ska spelaren få valören 21 med hjälp av sina kort. Det handlar om att komma så nära denna siffra som möjligt utan att gå över den, samtidigt som man slår dealern. Det finns olika varianter av Black Jack, men en vanlig är att dealern delar ut två öppna kort till spelaren samt två kort till sig själv, varav ett är öppet. Efter att korten är utdelade får spelaren dra kort tills denne väljer att stanna.

I Black Jack räknas tior, knektar, damer och kungar som tio och ess som 1 eller 11, beroende på vilket spelaren önskar. De övriga korten räknas enligt sina normala valörer. Skulle spelaren få Black Jack, det vill säga ett ess och en tia eller klätt, vinner denne direkt och får 1,5 gånger insatsen. Får spelaren inte Black Jack ska denne försöka att nå 21, utan att gå över detta tal. Överstiger kortens valör 21 förlorar nämligen spelaren. När spelaren har valt att stanna är det dealerns tur att dra. Enligt de flesta casinoregler måste dealern ta kort tills denne får 17 eller mer. Då måste dealern stanna. Har delern högre kort än spelaren, fast inte över 21, vinner dealern och vice verca.

Termer i Black Jack

Några av de termer du kommer att stöta på i Black Jack är Splitt, försäkring och dubbling.

Här förklaras kortfattat vad de innebär: 

– Splitt: Om du skulle få par på dina första två kort kan du välja att splitta dem och spela med två händer (tänk bara på att du måste in med ytterligare en insats).

– Försäkring: En försäkring kan du välja om dealerns första kort är ett ess och du kan med hjälp av en extra kostnad på halva din insats försäkra dig mot att dealern har Black Jack. Skulle denna ha Black Jack får du utbetalt 2-1 av försäkringsbeloppet och har dealern inte Black Jack går försäkringsbeloppet förlorat.

– Dubbling: Du kan välja att dubbla din insats om du får 7, 8, 9, 10 eller 11 på dina två första kort. Om dubbling sker får du endast dra ett kort till och sedan stanna.

För den som är mer intresserad av hur Black Jack fungerar finns det otaliga tips och strategier tillgängliga på Internet.

Spela Black Jack gratis

En god idé är att spela Black Jack gratis, vilket du kan göra på många spelsajter. Detta för att öva dig i spelets regler och öva dig i strategier utan att behöva satsa riktiga pengar. Ofta behöver du inte ens vara medlem på sajten för att spela Black Jack gratis.