En av fördelarna med bingochatten är naturligtvis att den ger dig som spelare en möjlighet att vara social genom att chatta med andra vänner när du spelar. Men det finns ytterligare fördelar med chatten. En av de största fördelarna är kanske de chattspel som ibland erbjuds, i vilka du kan vinna mindre vinster i form av kontanter, prylar, bonusar och lojalitetspoäng.

Hur spelas chattspel?

Chattspel kan se väldigt olika ut och därför finns det inga generella regler, men oftast handlar chattspelet om att välja ett antal nummer och få dessa utropade. Maria Bingo erbjuder till exempel cirka 40 olika chattspel och med tanke på mängden bspelsajter som finns på nätet går det inte att redogöra reglerna för alla chattspel som finns.

Här är exempel på tre stycken chattspel som återfinns hos Maria:

* Födelsedag: Chattmoderatorn skriver *FÖDELSEDAG* i chatten och de spelare som väljer att vara med skriver då sitt personnnummer enligt mönstret ÅÅ MM DD. Om två nummer i personnumret är likadana, vänder man på siffrorna i det ena numret så att man har tre olika nummer att tävla med. Att vända på siffror gör man även om man har ett nummer i personnumret, som är högre än det antal bollar som finns i rummet som du spelar i. När dina nummer har ropats ut skriver du *FÖDELSEDAG* och dina nummer.

* Stege: När chattmoderatorn har skrivit *STEGE* ska du välja tre nummer i rad, till exempel 18 19 20. Sedan spelas detta chattspel likadant som födelsdag.

* Black Jack: Detta chattspel handlar om att du ska välja tre olika nummer som bildar talet 21, till exempel 13 07 01. När dessa nummer har ropats ut skriver du *BLACKJACK* och sedan dina nummer.

Att tänka på vid chattspel

När du ska spela chattspel måste du anmäla ditt deltagande innan chattmoderatorn skriver att inga fler spelare kan anmäla sig. Något som är viktigt att tänka på vid chattspel är också att du skriver ditt svar korrekt. Gör du inte det, kan priset gå till den person efter dig som skriver korrekt istället.

Tänk också på att chattmoderatorn är den som leder spelet och därför alltid har sista ordet som enväldig domare.