• Sveriges nyaste bingo
  • Chattvärdar, tävlingar & gemenskap
  • Säkert spelande & trygg betalning

Informationsportalen BingoPort.co.uk har gjort en undersökning om vilka typer av åldrar som egentligen lockas att spela bingo på Internet. Undersökningen visar att allt fler yngre spelare dras till fenomenet Online Bingo. Undersökningen gjordes bland 80.000 användare och visade att 34 procent av spelarna var födda efter 1981 vilket palacerar dem i benämningen Generation Y. 39 procent av spelarna var i åldersgruppen 30 till 45 och således placerade i den gamla benämningen Generation X.

Det som är anmärkningsvärt är att det fortfarande är väldigt mycket människor i Generation Y som inte har möjlighet att spela bingo på Internet eftersom de inte har åldern inne. Att gruppen ändå drar till sig 34 procent av användarna innebär således att väldigt många av andelen Generation Y med åldern inne spelar bingo på Internet.

Att bingorummen väljer att fokusera sin marknadsföring på den äldre generationen kan således vara ett ordentligt misstag eftersom väldigt många unga spelare ändå finns bland användarna. Gruppen med spelare födda mellan 1946 – 1954 låg på andelen 24 procent och övriga äldre användare utgjorde ungefär 3 procent. En ytterligare del i undersökningen som både var förvånande och anmärkningsvärd var den att den vanligaste åldern för en brittisk bingospelare var 25.

Något att tänka på minsann.