Slots som sidospel

Slots - sidospel när det är som bäst

Ett vanligt sidospel när man spelar bingo online är slots (även kallade spelautomater och enarmade banditer). En del slots kan du spela i bingoklienten, medan andra hittar du i en eventuell casinoavdelning till spelsajten. De slots som går att spela som sidospel i klienten kan du ofta spela med låga insatser, ibland ända ner till 10 öre per spinn. Men ju lägre insats du spelar med, desto lägre blir förstås vinsten.

Progressiv jackpot på slots

En del slots kan innehålla en så kallad progressiv jackpot. Det innebär att jackpotten hela tiden ökar i takt med spelarnas insatser, ända tills den faller ut. I vissa fall kan den uppgå till flera miljoner kronor. Tänk på att chansen att vinna en progressiv jackpot ofta ökar i takt med din insats och att du ibland måste satsa maxbeloppet för att överhuvudtaget ha en chans att vinna den, när du spelar slots som sidospel.

Erbjudanden på slots 

Det har blivit allt mer populärt att spela slots online, då många verkar gilla spelformen. Ibland kan bingosajter ge sina kunder erbjudanden som en spelbonus på slots eller free spins. De allra flesta spelsajter erbjuder någon form av slots.

Spela slots som sidospel

När du väntar på att en bingorunda ska börja kan slots vara en lämplig spelform att roa sig med under tiden. Det är enkelt att lära sig, spelrundorna går fort och du har chans att vinna höga vinster om du vågar satsa. Det kan också gå fort att förlora pengarna, så se gärna till att ha en bestämd budget redan från början när du spelar slots.

Reglerna i slots varierar mellan spelautomaterna, men går i grunden ut på att du satsar ett visst myntvärde på ett antal insatslinjer, till en nivå som du själv bestämmer. Sedan trycker du på knappen för att snurra på hjulen, som innehåller en mängd symboler. Symbolerna ska infalla i rad från vänster till höger för att det ska bli någon vinst. Slotten innehåller ofta wildsymboler som ersätter andra symboler, samt scattersymboler som kan generera gratisrundor. En del slots har även bonussymboler som kan aktivera en bonusrunda med möjlighet till fina vinster.

Spela gratis slots

Slots är utformade efter olika teman, vilka kan kan variera in i det oändliga. Allt från egyptisk mytologi till gruvarbetartema förekommer. För att hitta vilka slots som passar dig när du ska spela dem som sidospel, kan du ofta spela gratis utan att satsa riktiga pengar. Givetvis kan du ju inte heller vinna riktiga vinster om du inte satsar något, men du kan i alla fall få dig en uppfattning om spelet och dess regler. Ett annat alternativ är att utnyttja free spins erbjudanden från spelsajter, eftersom du då även har möjlighet att vinna en slant. Tänk bara på att vinsten nästan alltid måste omsättas innan du kan plocka ut den i riktiga pengar.

Oavsett om du vinner stort eller smått, kan slots ändå vara ett underhållande sidospel.