• Sveriges nyaste bingo
  • Chattvärdar, tävlingar & gemenskap
  • Säkert spelande & trygg betalning
Paragraf-tecken symboliserar att man beslutat häva spelrestriktionerna.

De tillfälliga spelrestriktioner som infördes den 2 juli 2020 har nu upphört att gälla. De löpte ut den 14 november som planerat.

Spelrestriktionerna infördes för att värna om spelarna på den svenska spelmarknaden under samhällskrisen som blossade upp i början av 2020. Eftersom läget nu har förbättrats så lyftes restriktionerna.

För dig som spelare betyder detta att:

  • Insättningstaket på 5000 kr per vecka tas bort
  • Du behöver inte längre sätta tidsgränser för ditt spelande
  • Spelbolagen får nu erbjuda bonusar värda över 100 kr

Fortsätt spela ansvarsfullt

Vi vill dock uppmana dig som spelare att fortsätta att spela ansvarsfullt. Även om du inte längre behöver sätta en tidsgräns för spelandet kan det vara klokt att göra detta. Alla spelsajter med svensk licens ska erbjuda verktyg så att du som kund kan ställa in hur länge du kan spela. Hos sajter med svensk licens är det också obligatoriskt att sätta en insättningsgräns och förlustgräns på spelautomater. Tänk igenom vad som är en lämplig insättningsgräns och förlustgräns för dig och sätt gränsen på en nivå som är anpassad efter detta.

Gör gärna även ett självtest för att se hur din relation till spel ser ut. Alla svensklicensierade bingosajter har en länk till ett självtest där du kan se om du ligger i riskzonen att utveckla en spelproblematik. Känner du att spelar för mycket är det bra att ta en paus från spelandet. Hos Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel på den svenska marknaden under en period om 1, 3 eller 6 månader. Man kan också göra en tillsvidare-avstängning som varar minst 12 månader.

Om du mår dåligt av att spela eller upplever att spelandet är ett problem bör du söka hjälp och stöd. Detta kan du bland annat göra hos Stödlinjen. Hos Stödlinjen får du vara anonym och det går att ta kontakt via chatt eller telefon.

Spela försiktigt!

Sara Isaksson - Skribent

Sara Isaksson

Bingo- & spelexpert
Sara är en erfaren skribent med över ett decenniums erfarenhet inom spelbranschen. Med fokus på bingo och andra spelrelaterade ämnen skriver hon artiklar, recensioner och nyheter där målsättningen är att ge läsarna de verktyg de behöver för att optimera sin spelupplevelse och fatta välgrundade beslut. Hon finner det särskilt spännande att följa spelbranschens utveckling och att upptäcka nya spel.