• Sveriges nyaste bingo
  • Chattvärdar, tävlingar & gemenskap
  • Säkert spelande & trygg betalning
Någon fyller i ett självtest

Spel om pengar kan vara ett roligt och spännande tidsfördriv, men spel kan också vara beroendeframkallande och påverka både ens ekonomi, hälsa, relationer och livskvalitet negativt. Därför är det viktigt att alltid spela ansvarsfullt och hålla spelandet på en sund nivå. Genom att vara medveten om sina spelvanor och vara observant på ifall dessa blir mer riskfyllda kan man minska risken för att hamna i en spelproblematik.

Ett sätt att få koll på sina spelvanor är att då och då ta ett självtest som mäter ens spelbeteende och risknivå. I dag måste alla spelbolag med svensk spellicens erbjuda en direktlänk till ett självtest där spelarna kan testa sina spelvanor, så det är inte svårt att hitta ett självtest. Självtestet tar bara några minuter att genomföra och består av nio frågor med fyra fasta svarsalternativ. Frågorna handlar om hur ofta och hur mycket man spelar, hur man känner inför sitt spelande och hur andra ser på ens spelande. Svaren ska baseras på de senaste tre månadernas upplevelser och testet är helt anonymt.

I slutet av testet fyller man i lite personlig information i statistiksyfte, sedan presenteras resultatet där man får veta om spelvanorna ser bra ut eller om några åtgärder behöver sättas in. Om man uppvisar ett riskbeteende får man tips och råd om hur man kan förbättra sin situation och var man kan få hjälp om man behöver det.

Därför är det bra att göra ett självtest

Att göra ett självtest är ett bra sätt att hålla koll på sina spelvanor och förebygga spelproblem. Genom att göra ett självtest med jämna mellanrum kan man upptäcka om spelandet börjar bli ett problem och agera i tid.

Självtestet är som sagt anonymt och svaren kan inte kopplas till någon enskild person.

Sara Isaksson - Skribent

Sara Isaksson

Bingo- & spelexpert
Sara är en erfaren skribent med över ett decenniums erfarenhet inom spelbranschen. Med fokus på bingo och andra spelrelaterade ämnen skriver hon artiklar, recensioner och nyheter där målsättningen är att ge läsarna de verktyg de behöver för att optimera sin spelupplevelse och fatta välgrundade beslut. Hon finner det särskilt spännande att följa spelbranschens utveckling och att upptäcka nya spel.