• 99 free spins
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Paf
  • Chattävlingar
  • Unika spel
  • Casino, betting & poker

Idag skriver DN.se en artikel om bingo där man har uppmärksammat att bingohallarna runt om i landet får det tuffare i konkurrensen med bingon på Internet.

Idag finns omkring 90 stycken bingohallar i Sverige och runt 10 stycken måste stänga varje år i den allt mer hårdnande konkurrensen. Ordföranden i SVEBICO, Sveriges bingorrangörers centralorganisation, ser enligt DN.se mörkt på framtiden. Han tycker också att reglerna för de Jack Vegas-maskiner som står i hallarna är alldeles för hårda. Hade de varit mer förmånliga för arrangörerna så hade kanske bingohallarna haft enklare att överleva. Idag måste huvuddelen av intäkterna från en bingohall komma från just bingospel och inte Svenska Spels automater.

Bingo har varit en folkrörelse i många år och föreningslivet är starkt beroende av bingospelet. Det är ett bra sätt att få in pengar och därmed driva vidare verksamheten. I den hårdnande konkurrensen måste även dessa föreningar hitta alternativa vägar till intäkter. Levin menar att mycket handlar om det sociala samtidigt som att man inte får glömma bort spänningsmomentet att sitta och vänta på exakt rätt siffra oavsett vad vinsten skulle vara.

Bingo Online har lyckats dra till sig mycket folk just för de två sistnämnda bitarna fortfarande finns kvar. Man har lyckats att skapa en social möjlighet även på Internet som kanske till och med är bättre än vad den är i en bingohall. Dessutom har dragningen av nummer gjorts på samma sätt som i en vanlig bingohall vilket gör att det blir minst lika roligt och spännande att spela framför datorn än i en bingohall. Dessutom är det smidigare och vinsterna är högre. Det handlar om utveckling, precis som med allting annat. Att spela bingo på Internet är idag för många en avkoppling och någonting man gör för att ha roligt. Datorn är redan en stor del i många branscher och varför skulle det inte bli det även för bingospelet?