Video Poker

Video Poker är ett turspel där även en viss del av skicklighet spelar in, vilket gör att utdelningen kan bli ganska bra om du spelar dina kort rätt. Därför kan Video Poker vara ett roligt spel att spela som sidospel till bingo.

Skillnaden mellan Video Poker och vanlig poker är främst att du inte spelar mot andra spelare, utan du spelar istället på en spelautomat. Spelet går ut på att få så bra kort som möjligt på handen i enlighet med spelets regler. Det finns flera olika sorters Video Poker spel att välja på, men några av de vanligaste som kan hittas är Jacks or Better, All American och Bonus Poker.

Att spela Video Poker

Reglerna för just det Video Poker spel som du har bestämt dig för att spela, finner du i anslutning till spelautomaten. Läs igenom dem innen du börjar spela, så att du inte behöver satsa en massa pengar i onödan bara för att lära dig reglerna. Ofta brukar det gå att spela ett par rundor för låtsaspengar också, vilket kan vara en idé att göra om du inte är bekant med reglerna.

Jacks or Better är ett populärt Video Poker spel som lämpar sig att starta med som nybörjare. Här gör du din satsning och trycker på GE för att maskinen ska dela ut fem kort. Välj vilka kort du vill behålla, genom att trycka på HOLD. Tryck därefter på DRA och låt maskinen dela ut nya kort. De kort som nu syns blir den slutgiltiga handen och om du har vunnit något kan du lätt se i en vinsttabell i anslutning till spelet. I Jacks or Better handlar det om att få en hand som innehåller par i knektar eller bättre för att bli en vinnare. Jacks or Better kan du bland annat hitta hos Paf.

Genom att surfa på nätet kan du hitta strategier för olika Video Poker spel, som bland annat tipsar om hur många kort du ska behålla och vilka maskiner du ska leta efter för att få bäst utdelning.

Historien bakom Video Poker

Video Poker lanserades som spelautomat redan 1976, fast då i svartvit form. Men bara ett år senare kom Video Poker spelautomaterna i färg, men det var inte förrän på 80-talet som de slog igenom på riktigt. Nu har de blivit mycket populära att spela på och finns på fysiska platser som exempelvis på landbaserade casinon, men även på Internet. Detta gör dem lättillgängliga att spela på och därför lämpar de sig bra som ett spelalternativ.