jobba som chattvärdJobba som chattvärd

Att spela bingo är roligt och därför kan det vara lockande att jobba inom bingobranschen. En av möjligheterna att göra få detta på är att jobba som chattvärd. Som chattvärd chattar du med spelare, svarar på deras frågor och driver spelet i chattrummet. Du blir på ett sätt en del av kundtjänsten.

Eftersom du har kontakt med kunder, är det en fördel om du är en social och trevlig person. Detta för att spelarna ska känna sig välkomna, få en bra upplevelse och vilja återvända. Därför kan det även löna sig med ett kreativt sinnelag för att bjuda spelarna på det lilla extra. Hos många bingosajter är du ett ansikte utåt.

Vad krävs av chattvärden?

Som chattvärd bör du också vara en person med känsla för ordning då du leder chattspelen, men också hjälper kunderna. Det är viktigt att tänka på hur man svarar kunderna så att svaret inte misstolkas och ett bra bemötande är ett måste. Oftast krävs ingen specifik utbildning för att få jobba som chattvärd då du lär dig internt, men en fördel är att du är välbekant med datorer och Internet då jobbet sker online.

Det är också bra om du är insatt i sociala medier som exempelvis facebook, twitter eller bloggar. En del bingosajter använder sig av bloggar för att skapa en trevlig och personlig miljö. Till exempel gör MamaMia Bingo detta. Detta är en sajt som även är mycket aktiv på Facebook, där man anordnar olika tävlingar.

Vilka är fördelarna med att jobba som chattvärd?

En av de många fördelarna med att jobba som chattvärd är just att man gör det online. Det gör att det kan finnas en hel del möjliga arbetsplatser, beroende på vilket spelbolag man anställs hos. En del spelbolag kan erbjuda möjligheten att jobba hemifrån, medan du hos andra kan ha chans att jobba utomlands. Många bingosajter online har licens och kontor på Malta, vilket innebär att du kan jobba på på denna soliga ö med roliga arbetskamrater runt dig. Vill du hellre jobba i Sverige, finns det till exempel Svenska Spel och Bingolotto som bedriver verksamhet härifrån.

Då det går att bli chattvärd som extrajobbkan det kombineras med exempelvis studier. Troligtvis tycker de flesta chattvärdar att det är roligt med kundkontakten och mötet med spelarna i sitt jobb. Till exempel om någon får en högvinst kan glädjen bli stor, vilket lätt smittar av sig.

För att söka efter lediga tjänster, besök spelbolagen direkt eller sök på nätet. Det är inte helt ovanligt att bemanningsföretag annonser ut tjänster som innebär extraarbete som chattvärd.