Mönsterbingo – vad är det?

Detta är kanske en av de mest enkla bingovarianter du finner på Internet. Den liknar klassisk 75-bollars bingo, men går inte att ut på att få nummer i rad utan det handla om att pricka in ett förutbestämt mönster på brickan. Du kan stöta på en mängd olika mönster när du spelar på olika bingosajter, alltifrån enkla mönster till de mest fantasirika.

Ett vanligt mönster är att man ska pricka in alla fyra hörnen på brickan. Ibland kombineras även andra spel med mönsterbingo, till exempel klassisk bingo. Till exempel kan den som vinner på mönstret få ett extrapris, medan det stora priset ges till den som får in en rad.

Olika sorters mönster

Mönsterbingo är roligt att spela, då man kan råka ut för fantasifulla mönster samtidigt som det är lätt att lära sig och går snabbt att spela. Betsson är ett av de bingorum som bjuder på denna variant i bland annat rummen Kärleken och Pralinen. Här gäller det att fylla mönstret på brickan inom 25 bolldrag för att vinna jackpotten.

Andra sajter kan bjuda på spel med mönster i form av exempelvis siffror, figurer, bokstäver och liknande. Bara fantasin sätter gränser för arrangören.

Så spelar du

Oftast spelas mönsterbingo på en likadan bricka som används i 75-bollars bingo. Det vill säga, den består av 5×5 rader med nummer mellan 1 och 75 i de 25 rutorna som brickan innehåller. Sedan handlar det om att markera de nummer som ropas ut och pricka in mönstrert på brickan. Det är alltså inga komplicerade regler det handlar om i spelet. 

Lycka till!