Paysafecard

Paysafecard är en betalningsmetod som du kan använda till att handla på nätet. Med Paysafecard kan du till exempel handla i webbutiker eller spela spel online på ett säkert sätt, då du använder kuponger med en PIN-kod som du fyller i när du betalar. Kortet kan du kan köpa online eller i fysiska butiker och det har ett bestämt värde. 

Paysafecard fungerar lite liknande som om du skulle köpa ett refillkort till din mobiltelefon.

Paysafecard – populär betalningsmetod

Paysafecard fanns tidigare bara i begränsade delar av Europa, i länder som exempelvis Tyskland, England och Spanien. Men i takt med att kortets popularitet har ökat har det lanserats i andra länder och numera erbjuder även vissa spelajter Paysafecard som betalningsmetod, som till exempel Maria. En fördel med Paysafecard är att du inte behöver ange några av dina riktiga kontouppgifter på spelsajten, vilket är bra om du vill undvika detta.

Paysafecard är därmed en mycket säker betalningsmetod.

Så köper du Paysafesard

I Sverige går det att köpa Paysafecard på Pressbyrån, Shell, 7-eleven, Direkten, Time, bensinstationer och tobaksaffärer. Det finns till och med en Paysafecard-app som du kan ladda hem till iPhone, Android eller Blackberry för att se var det närmaste försäljningsstället finns.

Paysafecard finns i valörerna 100, 250, 500 och 1 000 kr. När du har köpt ditt kort kan du handla i 3 500 webbutiker genom att skriva in den 16-siffriga PIN-koden som finns på  kortet i betalningsfönstret. Har du inte förbrukat din kredit efter 12 månader kommer Paysafecard att ta en administrativ avgift på 20 kr per månad.

Om du vill betala med en annan valuta, till exempel om du spelar på en sajt där svensk valuta inte används, så ska det också fungera så länge betalningsmetoden kan väljas på sajten. På Paysafecard finns en valutaräknare som hjälper dig att räkna om valutan.

Paysafecards fördelar

Sammanfattningsvis är Paysafecard en säker betalningsmetod, eftersom du slipper uppge din personliga kontoinformation. Var dock noga med att kontrollera att betalningssidan där du vill handla är auktoriserad av Paysafecard. Du ska inte heller köpa ditt kort från webbutiker som inte är godkända av Paysafecard. Om du skulle bli av med ditt kort går det bra att spärra det via Paysafecard.

Andra fördelar med betalningsmetoden är att kortet finns att köpa på lättillgängliga försäljningsställen, samt att det kan användas i många webbutiker och på spelsajter.