Skrill – The Future of Moneybookers

För något år sedan bytte Moneybookers namn till Skrill. Men övergången till det nya namnet sker succesivt och därför finns fortfarande namnet Moneybookers ofta med i anslutning Skrill. Det är med andra inte ovanligt att man ser namnet skrivet som Skrill (Moneybookers).

Varför man valde att byta namn till Skrill motiveras med att den informella termen för pengar, Skrill, ska stå för ett säkert och innovativt sätt för kunder att betala online. Dessutom ska det nya namnet stå för flexibilitet, valmöjlighet, pålitlighet och säkerhet.

Om kunderna associerar dessa egenskaper med det nya namnet ska väl låtas vara osagt, men faktum är i alla fall att Skrill (Moneybookers) har över 27 miljoner användare. Så att betalningsmetoden är populär är i alla fall en sak som är säker.

Varför använda Skrill?

Skrill (Moneybookers) är en e-plånbok med de fördelar som en sådan innebär. Med Skrill går det att betala säkert och smidigt hos över 120 000 företag. Många spelsajter som exempelvis Paf stöder betalningsmetoden.

För att genomföra en transaktion behöver du bara använda en mejladress samt ett personligt lösenord. Därför behöver du inte knappa in dina kontouppgifter varje gång du ska betala på nätet. Det innebär att du kan göra en transaktion var du vill så länge du har internetuppkoppling, samt kommer ihåg mejladressen och lösenordet. Dessutom genomförs transaktionen direkt, såvida spelsajten inte har några särskilda restriktioner för detta.

Med ett konto hos Skrill (Moneybookers) kan du ha bra koll på ditt spelande, framförallt om du bara använder kontot till transaktioner som rör spel online. Då ser du direkt hur mycket du har spelat för och du kan heller inte övertrassera ditt konto. Om du är medlem på flera spelsajter behöver du inte lämna ut några uppgifter om ditt bankkonto eller ditt kreditkort på flera olika ställen Det räcker med dina upgifter hos Skrill (Moneybookers).

Transaktioner i olika valutor

Eftersom Skrill (Moneybookers) är en sådan utbredd betalningsmetod världen över innebär det att det inte är några problem att genomföra transaktioner över lands- eller valutagränser. Men däremot förekommer det växlingsavgift om du använder dig av någon annan än din lokala valuta. Skrill finns i 200 länder och det går att genomföra transaktioner med drygt 40 valutor.

Att registrera sig hos Skrill (Moneybookers) är gratis, men däremot kostar det att sända pengar från ditt Skrill-konto. Avgiften är 1 procent på beloppet upp till €0,5. När du ska ta ut pengar från ditt konto så tillkommer också en avgift, liksom när du för över pengar till ditt Skrill-konto och använder dig av vissa transaktionsmetoder. Även att avgifterna är förhållandevis låga, bör du se över vilka avgifter som gäller så att du inte får någon obehaglig överraskning. Att föra över pengar till Skrill-kontot med banköverföring är dock gratis.

Till ditt Skrill-konto kan du även koppla Moneybookers MasterCard med vilket du kan shoppa i butiker, restauranger och online världen över. Tänk bara på att det kostar pengar att ta ut pengar från ditt MasterCard, vilket gör att det lönar sig att ta ut en större summa än flera små.