En virtuell plånbok på Internet

netellerNeteller anses vara ett internetbaserat nätverk som fungerar som går att likställa en plånbok vilken förenklar transföreringar av monetära medel. Neteller är en så kallad e-plånbok och används för överföringar till webbplatser, mellan personer eller genom att få kreditkort för exempelvis aktieförvärv eller liknande. Med Neteller kan du enkelt sätta in och ta ut pengar. Företaget bakom har verkat sen 1999 och heter Neteller Group som är börsnoterat på London AIM exchange. Neteller har blivit väldigt populärt hos unga som använder sig av gambling som ofta är sugna snabbt och enkelt få tillgång till sina pengar som de riskerar.

Neteller – ingen bank

Viktigt att veta är att Neteller inte är en bank och således täcks av vanliga återbetalningserbjudanden utan är ett helt vanligt företag. De är dock auktoriserade och kontrolleras av den brittiska liknelsen till finansdepartementet vilket gör att säkerheten i företaget är hög. Nätverket tillhandahåller valutor i både US dollar och Euro.

Inbetalningar hos Neteller

Insättningar görs enklast genom att du gör en betalning med hjälp av ett plastkort, precis som du gör när du handlar online. Det fungerar även att göra liknande överföringar mellan konton på din bank eller med hjälp av din privata bank. Den enda som kan anses mindre bra med det är att det tar alldeles för lång tid än att göra det direkt på nätet. Genom att gör det via kort och får in pengarna direkt innebär det en extrakostnad på 1,75 procent vare sig du använder ett betalkort eller ett kreditkort. Att göra det via din bank är dock gratis.

Utbetalningar

Det finns många sätt att få sina pengar utbetalda på, men det absolut bästa är det erbjudandet som Neteller har är ett bankkort kopplat till ditt konto. Kortet är direkt kopplat till ditt konto och du kan således när som helst använda kortet precis som du gör med dina andra kort i plånboken. Om du vill ha pengarna överförda till ditt egna konto på din bank eller få pengarna via en check bör du känna till att det kommer ta längre tid. Avgifterna förändras beroende på i vilken valuta du väljer men att få en banköverföring till svenska kronor innebär en avgift på 65 kronor.

Överföring

Neteller fungerar genom en peer-to-peer teknik och därför uppkommer inga direkta väntetider. En vän och du själv kan exempelvis skicka pengar till varandra på nolltid och inga kostnader uppstår, förutsatt att ni båda har Netellerkonton. Neteller är idag etablerat företag och idag erbjuder de flesta stora spelföretagen världen över Neteller som en möjlighet då det gäller överföring av pengar. Alla personer som sysslar med spel och gambling på sin fritid rekommenderas att använda sig av Neteller.

Belöningspoäng

Bra att känna till är att du kan få belöningspoäng varje gång du använder din eWallet. Du får 1 belöningspoäng för varje USD eller motsvarande när du sätter in eller tar ut pengar från din eWallet. Belöningspoängen kan du byta in mot prylar eller pengar.

Klicka här för att komma direkt till kontoregistrering för Neteller