MasterCard

Det välkända kreditkortet MasterCard är ett av världens mest använda. Företaget bildades 1966 men hette Interbank fram till 1969, då det bytte namn till MasterChange. Det hette MasterChange i 10 år fram tills 1979, då namnet MasterCard antogs. Numera är MasterCard känt över hela världen, då det accepteras i fler än 200 länder samt av 30 miljoner användare såväl på nätet som i fysiska butiker och serviceställen.

Mastercard – fördelar och nackdelar

MasterCard International utfärdar inte själva kort utan det görs genom banker och finansbolag. Kortutställarna har rätt att ta ut en administrativ avgift för kortet, vilket görs månads- eller årsvis. En av fördelarna med MasterCard är att det finns olika förmånsprogram, som oftast bygger på insamlade poäng genom inköp på kortet. Poängen kan ge dig erbjudanden när det exempelvis gäller vissa produkter och tjänster.

MasterCard är en säker betalningsmetod och för att öka säkerheten ytterligare har MasterCard SecureCode införts. Det innebär att du ska ange en privat kod när du handlar online, precis som när du trycker in en kod i en uttagsautomat. Du anger antingen en engångskod eller använder en säkerhetsdosa när du genomför ditt köp.

MasterCard har flera kort för konsumenten att välja på, så att du ska kunna hitta ett kort som passar just dig. MasterCard ger dig möjlighet att välja på kredit-, betal- och bankkort, samt förbetalt kort och företagskort. Det som kan skilja sig dem emellan är bland annat vissa kortfunktioner, betalningsmöjligheter och avgifter.

Det finns 1 miljon uttagsautomater i världen som accepterar MasterCard/Maestro/Cirrus.

Att använda MasterCard till onlinespel

I Skandinavien brukar kontoutfärdarna inte ha några restriktioner för spelare att föra över pengar från MasterCard till bingo eller casino online, vilket andra länder kan ha. Däremot kan själva spelbolaget ta ut en avgift för överföringen, så kolla gärna upp det innan du genomför den. Betalningen brukar oftast gå smidigt och direkt, vilket gör MasterCard till ett bra val som betalningsmetod.

Sammanfattning av MasterCard som betalningsmetod

Eftersom MasterCard är en så accepterad betalningsmetod världen över, innebär det att man känner sig trygg att använda den när man exempelvis ska spela online. De flesta spelsajter brukar acceptera den som betalningsmetod. Genom att använda MasterCard SecureCode ökar du säkerheten vid dina onlineköp, så håll utkik efter MasterCard SecureCode loggan för att se om du kan genomföra köp med hjälp av din engångskod eller säkerhetsdosa på sajten. Tänk på att överföringen kan vara avgiftsbelagd.

Genom att använda MasterCard kan du ofta dra nytta av olika förmånsprogram, vilket kanske bidrar till kortens popularitet.