Visa

Visa är ett vanligt förekommande betalningsalternativ såväl i fysiska butiker som online. De flesta spelsajter online brukar erbjuda Visa som en betalningsmetod, vilket är ett enkelt och smidigt sätt att föra över pengar på. Visa finns både som kreditkort och bankkort.

Historia

År 1958 lanserade Bank of America ett kreditkort i Fresco, Kalifornien, och det är här som Visas historia tar sin början. Genom kortet, som hette Bank of America Card, kunde banken bearbeta de lokala handlarnas räkningar i sina datasystem, istället för att handlarna gjorde detta manuellt.

Kreditkorten blev fort populära och fler banker och företag nappade på idén. Betalningssystemet kom att spridas till andra länder och 1974 bildades ett företag som hette IBANCO som skulle hantera licenserna som knöts till kortet, då Bank of America hade givit upp kontrollen över betalningssystemet. Företaget bytte sedan namn till Visa International Service Association, VISA.

Vida spridd betalningsmetod

I dag finns det över 24 miljoner företag i över 100 av världens länder som accepterar Visa, vilket gör att betalningsmetoden är vida spridd. I Sverige erbjuder ca 100 000 inköpsställen Visa som betalningsalternativ, som exempelvis resebyråer, butiker och restauranger.

Det finns flera olika typer av Visa kort, till exempel Visa Classic, Visa Gold och Visa Platinum. Det kan finnas erbjudanden knutna till kortet, som exempelvis att du får en reseföräkring när du betalar med Visa.

Visa som betalningsmetod på spelsajter

Betalningsmetoden är både säker och enkel att använda och de flesta bingosajter accepterar den. Det finns dock vissa banker som sätter en gräns på transaktionssumman eller som inte låter sina kunder föra över till online casinon, men detta brukar inte vara ett bekymmer för svenska kunder.