Bingovinst

Vinsterna kan för många förknippas med Bingolottos lådor som Leif ”Loket” Olsson öppnade och som dolde resevinster, bilar och matcheckar. Så fungerar det inte riktigt online, men även genom att spela på nätet går det att vinna fina priser. Kanske framförallt genom de jackpots som kan vinnas inom ett bestämt antal nummer. Till exempel betalade Maria Bingo ut den största skandinaviska vinsten i spelformen online när Monster jackpotten på 1,3 miljoner kronor föll ut år 2010.

När du spelar spelet online finns det många olika vinster att ta hem beroende på vilket spel du spelar. Generellt kan kanske sägas att ju mindre summa som brickorna kostar, desto mindre är vinsterna. Givetvis finns ju undantag till detta och vinsterna kan bestå av såväl varor som kontanter.

Jackpot som vinst

När det gäller online bingo erbjuder flera sajter jackpots att vinna. Några av dessa jackpots kan bli riktigt höga, speciellt om de hör till samma nätvärk. Spelare på olika sajter spelar då om samma jackpot, vilken ofta är progressiv. Det innebär att en del av spelarens insats läggs till jackpotten och gör att den hela tiden växer tills den faller ut. En vinst kan även bestå av en fast jackpot som vinns om man får bingo inom ett bestämt antal nummer. 

En del sajter anordnar även utlottningar. Eftersom många kvinnor är förtjusta i spelet är det inte ovanligt att se priser bestående av presentkort hos kända klädkedjor eller liknade varianter. Oftast krävs någon form av motprestation för att delta i sådan tävling, till exempel att man har samlat ett visst antal lojalitetspoäng genom sitt spelande eller att man gör en insättning till spelkontot.

Vinster i chatrummet

Även i chattrummet brukar du kunna vinna en del priser vid speciella chattspel. Spelen kan bland annat bestå i att välja nummer som ska ropas upp eller vara en form av frågesport och vinsten kan bestå av någon vara, till exempel en bok, eller en mindre kontantvinst.

Skattefria vinster

Många undrar nog om sin vinst är skattefri. Svaret är att det beror på vilken hall du spelar i online. Om hallen har svensk spellicens är din vinst skattefri, annars behöver du skatta för den. För att få spela spelet överhuvudtaget behöver du dock vara över 18 år.