Så spelar du Variantbingo

Även denna Variant spelas med 75 bollar, vilket gör att den påminner om Klassisk Bingo. Det som skiljer sig åt är att spelet spelas i flera omgångar, samt att brickan ser lite annorlunda ut, då det är en stor bricka som innehåller tre vanliga brickor med 25 nummer vardera. Det innebär att alla 75 nummer finns med på en bricka. Numrena är som vanligt införda i kolumner som representeras av bokstäverna B-I-N-G-O.

B = 1-15
I = 16-30
N = 31-45
G = 46-60
O = 61-75

Spel i flera omgångar

Variantbingo slutar inte efter första omgången, utan här spelas fem omgångar. För att få bingo ska du ha markerat fält inom en av de tre brickorna som tar plats på den stora brickan. I första omgången är det en rad som gäller, i andra omgången 2 rader och så vidare, ända tills den femte omgången då det är 5 rader som gäller. Då ska en av de tre brickorna vara helt fylld för att du ska vinna.

Reglerna för hur raderna ska vara ifyllda kan variera mellan olika spel, så ta reda om det bara är horisontella linjer som gäller, eller om även lodräta och diagonala rader är giltliga. Tänk på att även om du köper flera brickor, så kan du inte kombinera brickorna för att få vinst.

Vem får vinsten?

Det brukar vara spelaren som först får full bricka som får den högsta vinsten. Oftast så blir vinsten större ju fler som köper brickor, men i många spel delas även en jackpott ut om man får bingo inom ett visst antal nummer. Du kan spela Variantbingo på flera sajter, till exempel:

Maria
Betsson – Läs recension om betsson här >
Best Bingo
Caratbingo och casino >

Hoppas du har lärt dig lite mer om hur du spelar med hjälp av denna guide. Nu är det bara att hitta en sajt som passar dig och börja spela.

Lycka till!