80-bollars bingo

Denna variant skiljer sig både från 75-bollars och 90-bollars bingo. Om man tycker att 75-bollar är för få och 90-bollar är för många, så är 80-bollars bingo en gyllene medelväg. Det är kanske främst av denna anledning som denna variant uppskattas. Dessutom är det ett väldigt snabbt spel, när inte en stor bricka används.

Det är precis lika lätt att spela denna variant, men det är däremot inte lika vanligt förekommande. Men i takt med att den blir alltmer populär erbjuds den på flera sajter bland annat Maria Bingo. Varianten kallades för Shutter Board Bingo när den först introducerades, men går idag i stort sett aldrig under detta namn.

Så ser brickan ut

En liten bricka består av fyra kolumner, där varje kolumn har sin egen färg. De färger som är vanligast är röd, gul, blå och silver. Raderna brukar vara fyra till antalet, vilket betyder att brickan innehar 4×4 rutor med slumpmässigt utvalda nummer mellan 1-80. För att få bingo ska du få ett visst förutbestämt mönster till exempel ett kryss, fyra hörn, en bokstav.

En fullständig bricka liknar en 75-bollars bricka, fast den har fem rader med 16 nummer vilket ger 80 möjliga nummer på hela brickan. Numrena är uppdelade i fyra olika grupper om 20 nummer, där var grupp har sin färg. Det förekommer såväl fasta som progressiva jackpotter även i 80-bollars versionen, liksom i andra spel.

Spelet och reglerna kan variera något mellan olika sajter.

Köpa flera brickor

Som i andra varianter kan du ofta köpa flera brickor, samt välja om du vill att numrena ska markeras automatiskt. Fördelen med detta är att du inte behöver ha hela din fokus på spelet, utan även kan vara delaktig i exempelvis chatten.

Att köpa din bricka är bara ett musklick iväg. Svårare än så är det inte. Kontrollera bara att du har pengar på ditt spelkonto, såvida du inte spelar gratis. Du kan spela gratis på många sajter och är ett bra sätt för dig som spelare att lära dig mer om 80-bollars bingo.