Bingo bonus - bästa erbjudandena

Betsson Bingobonus

Vem har inte någon gång provat att spela bingo? Vare sig det var på franskalektionerna i skolan, tillsammans med mormor eller hemma, online på datorn har de allra flesta någon gång provat på det. Intresset för att spela bingo online har fullkomligen exploderat under de senaste åren, och nya spelsajter etablerar sig stadigt.

Att spela spelet online innebär en mängd fördelar – som ett snabbare spel, möjlighet att kommunicera med dina medspelare, och chanser att vinna stora summor pengar. I takt med onlinebingons ökande popularitet ökar naturligtvis även konkurrensen om spelarna mellan de olika spelhallarna online. Detta betyder att olika former av bingo bonusar också har blivit allt vanligare, vare sig det handlar om pengar, resor eller prylar.

Vad är en bingo bonus?

En bingobonus är för en spelsida online lite som en rea är för affärer. De ger dig som kund ett riktigt bra, lockande erbjudande – som får dig att köpa produkten, eller i detta fallet, spela bingo. I affärernas fall sänker de sina priser, och när det gäller bingo bonus får du helt enkelt fler vinstchanser till samma pris, gratis spel med andra ord. Bonusar kan komma i flera olika former – vissa kräver att du sätter in pengar, andra bonusar kan du få helt gratis, utan att satsa några egna pengar.

Den som spelar, eller ska spela, bingo online har möjlighet att ta del av en bingo bonus när man registrerar sig på en ny sajt. Så gott som alla seriösa spelsidor på marknaden erbjuder någon form av bonuserbjudande, och de bonuspengar man får ut av dessa kan i de flesta fall användas till gratis bingobrickor. Innan du som ny medlem registrerar dig på en spelsajt kan det vara klokt att se över de olika spelsidornas bonussystem – ta reda på var du tjänar mest på att vara medlem, och fundera över vilken slags bonus som passar dig bäst innan du skapar ditt första bingokonto.

Välkomstbonus - bingo bonus utan insättning

bingo-bonus

De absolut vanligaste bonusarna på marknaden är välkomstbonus och insättningsbonus. En välkomstbonus fungerar i regel på följande vis; du registrerar ett konto hos en bingohall online, varefter du som belöning för detta får en mindre summa pengar att spela för helt gratis. Många blandar gärna ihop begreppen välkomstbonus och insättningsbonus, men den sistnämnda är något du får när du gör din första riktiga insättning på spelsidan i fråga. En välkomstbonus är helt gratis, och du ska inte behöva göra någon pengaöverföring till ditt konto för att få del av den. I regel måste du däremot omsätta din välkomstbonus ett visst antal gånger innan du kan ta ut din vinst – mer info om detta hittar du längre ner på sidan.

En välkomstbonus, som även kan kallas bingo bonus no deposit, handlar vanligtvis om en mindre summa – mellan en femtiolapp och en hundring. Meningen med en välkomstbonus är att du som spelare ska få prova på sajten gratis och sedan vilja spela mer för dina egna pengar, inte att du ska tjäna en massa pengar på den. Men om du verkligen är ute efter en helt gratis bingo bonus är välkomstbonusar det bästa alternativet för dig, då du inte behöver sätta in ett enda öre på ditt konto för att ha chansen att vinna lite pengar på spel online.

Bonus på din insättning

En insättningsbonus är istället, precis som namnet antyder, en bonus man får när man gör en insättning på sitt spelkonto. Att en spelsajt erbjuder 100% i bonus på din första insättning är inte helt ovanligt, och innebär att om du sätter in exempelvis 500kr på ditt konto så matchar spelsajten din insättning – och du får hela 1000kr att spela för. Många gånger har spelsidorna dock en maxgräns på hur mycket pengar du kan få i insättningsbonus, vilket brukar framgå tydligt i erbjudandet. I skrivande stund erbjuder exempelvis Bertil Bingo 100% bonus på din första insättning, upp till 1000 kr. Detta betyder att du maximalt kan få 1000 kr i bonuspengar oavsett hur mycket du sätter in på kontot. 

Bonus för värvade medlemmar

Innan den svenska spellagen omreglerades fanns det flera varianter av bonusar på spelmarknaden. Till exempel värvningsbonusar där du fick en present eller en summa kontanteri belöning när du värvade en vän till spelsajten. Den här typen av bonuserbjudanden finns inte längre kvar då de inte är förenliga med den svenska spellagstiftningen.  

reload-bonus

En bonus per medlem med den nya lagen

Spelbolagen får enligt lag endast erbjuda en bonus till sina medlemmar. Därför kan du inte få fler erbjudanden om bonuspengar när du utnyttjat din välkomstbonus/insättningsbonus. 

Var kan jag hitta en bra bingo bonus?

De flesta spelsajterna online erbjuder som tidigare nämnt någon sorts bingo bonus till sina spelare. Variationen mellan bonusen hos de olika sajterna är oftast inte allt för stor, och det är svårt att urskilja någon riktig guldgruva. Vad du kan leta efter för att få den bästa bingo bonusen är vad maxgränsen för insättningar ligger på för att kunna utnyttja insättningsbonusen. Vissa sajter har en gräns på ett par hundralappar, medan andra erbjuder dig att få 100% bonus på flera tusentals kronor – så visst finns det vissa erbjudanden som är bättre än andra. Kolla också på omsättningskrav och villkor för erbjudandet. En del erbjudanden har bättre villkor än andra som gör bonusen mer förmånlig för dig. 

Glöm inte heller bort att erbjudandena oftast även gäller dig som spelar i mobilen!

Bonusar med omsättningskrav

Majoriteten av de bingo bonusar man som spelare kan ta del av på de olika sajterna kommer med så kallade omsättningskrav. Omsättningskrav på en bonus innebär att man måste satsa summan bonusen gäller på bingospel (eller något annat online-spel) ett visst antal gånger. Vanligtvis måste man omsätta bonusens summa mellan 5 och 10 gånger innan bonusen blir tillgänglig för spelaren att ta ut i pengar. Information om hur många gånger bonusen måste omsättas och vilka villkor som gäller för den specifika bonusen ska framgå på spelsajten i fråga – oftast hittar du generella regler för spelsidans bonus under ”FAQ”, ”Allmänna villkor” eller liknande flikar. Läs alltid de fulla bonusvillkoren innan du tar del av en bonus, så du vet exakt vilka regler som gäller och slipper otrevliga överraskningar när du vill plocka ut sina vinster.

Att hitta den bästa bingosajten just för dig

Det finns otroligt många olika spelsidor att välja mellan om man vill komma igång med att spela bingo online – och det räcker inte alltid att bara googla. Hos oss på Bingoonline hittar du recensioner för de olika stora bingosajterna som finns tillgängliga att spela på för svenska spelare, och de kan vara nyttiga att läsa igenom innan man bestämmer sig för att skapa sitt första spelkonto på en sajt. bast-bingoNågonting som man bör ha i åtanke när man väljer sida att börja spela på, är vilka typer av bonusar de har. Vilken typ av bonus man som spelare föredrar är väldigt individuellt – och beror på dina egna spelvanor och preferenser. Se därför till att lägga ner lite energi på att hitta en bingosajt som passar just dig, det kommer gynna dig i slutändan och ge dig en bättre spelupplevelse jämfört med om du registrerat dig på första bästa spelsajt.  

I recensionerna av de olika bingosajterna som du hittar i huvudmenyn till vänster hittar du, förutom vårt omdöme av sajterna, även de olika bonusarna som de erbjuder. Där har du möjlighet att ställa de olika sajternas bonusar mot varann, och välja den som passar just dig bäst. Det finns även andra faktorer att ta hänsyn till när du väljer spelsida – verkar sajten seriös? Får du snabba svar från kundsupport? Är spelen tilltalande? Funktionerna bra och effektiva? Alla de spelsajter som rekommenderas hos oss på Bingoonline har gott rykte, tillstånd att tillhandahålla bingospel online, är licenserade i Sverige och seriösa. Du kan alltså känna dig helt trygg med att välja bingosajt från vår topplista.

Bingo bonus i kort

Det finns alltså ett antal olika bingo bonusar man kan ta del av på de olika spelsidorna online, där välkomst-, insättningsbonusar är de som oftast förekommer. Välkomstbonusar kommer som no-deposit bonusar, vilket innebär att du får tillgång till bonusen utan att behöva sätta in några egna pengar på sajten. Det innebär att bonusen är helt gratis, till skillnad från insättningabonusar – där spelbolaget oftast matchar eller dubblar din insats, så du får extra pengar att spela för. 

Bonusar hos spelbolagen kommer nästan uteslutande ihop med någon typ av omsättningskrav. Detta innebär att du måste satsa summan som bonusen gäller på ett spel innan vinsten blir tillgänglig att ta ut i pengar. Det är därför viktigt att läsa villkoren för respektive bonus, så att man är helt på det klara med hur mycket pengar som måste omsättas innan bonusen omvandlas till pengar.

För att hitta en bra, passande bingobonus just för dig är det bra att titta på olika spelsidor och välja den man tycker uppfyller ens krav på bästa sätt. Oftast skiljer det inte allt för mycket mellan bonusarna som de olika spelsajterna erbjuder, men vissa skillnader mellan dem gör att du kan föredra den ena framför den andra. Välj dock inte din nya spelsida endast baserat på välkomstbonusen – det är viktigt att du trivs på sajten för att få ut den bästa spelupplevelsen!

bingo-bonus