Tips och strategier för dig som är nybörjare på bingo.

Bingo strategi

Alla spelare kan ha en bingo strategi. Men eftersom bingo är ett slumpspel är det väldigt svårt att få till en strategi som fungerar. Spelet styrs nämligen av Random number generators som slumpar fram de nummer som du ska pricka för på brickorna. Därför är det svårt att beskriva en generell bingo strategi även om det kan finnas ett par tips att ge till nybörjaren.

Bingo strategi

Fler brickor – större vinstchans

Genom att köpa fler brickor till en spelomgång ökar dina chanser att få vinst. Däremot kan det vara svårt att få en överblick över alla brickorna när spelet är igång, vilket kan göra att spänningen sjunker. I vissa rum är det begränsat hur många brickor man får köpa i en omgång. Om du väljer att spela med flera brickor är det en fördel att ha automarkering, för spelet blir lättare att överskåda.

Bestäm vad du vill uppnå

Beroende på om du är ute efter större vinster eller bara en stunds tidsfördriv bör du tänka över ditt val av bingorum att spela i. Om brickorna är dyra blir det i regel mer pengar i potten och finare vinster, men å andra sidan så kan du snabbare förlora dina pengar om turen sinar. Så en bra strategi är att på förhand bestämma vad du vill uppnå med ditt spelande. Och kom ihåg att du aldrig bör spela för att bli rik eller för att du är i behov av pengar. Du bör därför sätta en budget för ditt spelande som du inte överskrider.

Eftersom det är slumpen som styr spelet bör du tänka på att det inte går att påverka resultatet oavsett vilka brickor du väljer. Att ha favoritnummer eller försöka beräkna sannolikheter är därför ingen lämplig strategi. Däremot kanske du inte bör välja brickor med väldigt lika nummer, just för att öka sannolikheten att vinna på i alla fall någon av dem.

Antalet spelare kan påverka resultatet

En bingo strategi om du är ute efter att vinna, är att leta efter rum med få spelare. Tänk bara på att vid omgångar med få spelare brukar potten inte vara lika stor och spelet blir inte heller lika socialt, då det är färre vänner att chatta med.

Genom att chatta med andra spelare kan du även få tips om andra spel som verkar roliga och bra att spela. Lär dig därför gärna olika chatuttryck som kan förenkla kommunikationen och göra det lättare att förstå andra. Var öppen och mottaglig, det vinner du på i längden.

Strategi utanför spelet

En slutlig strategi, som kanske inte handlar så mycket om spelet men ändå kan vara betydelsefull, är att titta runt bland bingosajter för att se om specialkampanjer erbjuds i form av bonuspengar att spela för eller andra förmåner. Bingon erbjuder till exempel en hel del utlottningar av prylar och även hos Caliber står ofta prylvinster på spel. Antalet medlemmar, spelutbud och andra faktorer kan också variera mellan sajterna, så kanske du ska tänka över din valda bingo strategi och vad du vill ha ut av spelandet även innan du väljer spelbolag.