OBS! ClickandBuy har stängt ner och går inte längre att använda. Detta är en gammal artikel.

ClickandBuy är tillsammans med Neteller en av de mest populära e-plånböckerna online. Över 13 miljoner kunder använder sig av betalningssystemet världen över och varje månad tillkommer 250 000 användare. ClickandBuy grundades 1999 och drivs av ClickandBuy International Ltd. i London, men ägs sedan 2010 av Deutsche Telekom. Företaget har fler än 200 anställda från 34 länder och samarbetar med ungefär 16 000 butiker/sajter.

Betalningsmetoden ClickandBuy är ett snabbt och säkert betalningssystem som är lätt att lära sig. Det finns flera transaktionsmöjligheter att välja på och det är enkelt att hålla reda på hur mycket du spenderar när du spelar bingo online genom att använda sig av ClickandBuy.

ClickandBuy som betalningsmetod

Många spelsajter, webbutiker och andra aktörer erbjuder ClickandBuy som betalningsmetod. ClickandBuy fungerar som en webbplånbok och fördelen med en sådan är att du inte behöver ange ditt kontonummer på den sajt som du ska betala till. Du behöver bara ange kontonumret till ClickandBuy och du har dessutom flera olika betalningsmetoder att välja på när du ska göra en överföring till ClickandBuy-kontot. ClickandBuy accepterar 50 nationella och internationella betalningsmetoder i fler än 120 valutor. Du kan till exempel använda Visa, MasterCard eller Giropay för att föra över pengar till ditt ClickandBuy konto.

Kom igång med ClickandBuy

Det är lätt att komma igång med att använda ClickandBuy. Det enda du behöver göra är att kostnadsfritt registrera ett ClickandBuy konto på företagets hemsida. Sedan för du över pengar till ditt ClickandBuy konto och därefter är du klar att använda det på spelsajter. Eftersom det bara hos ClickandBuy du behöver ange dina kontouppgifter kan du därmed känna dig säkrare än om du anger kontouppgifterna hos flera olika aktörer på Internet.

ClickandBuys system övervakas dygnet runt med hjälp av olika IT lösningar. Dessutom har ClickandBuy belönats med flera säkerhetscertifikationer.

Fördelar med ClickandBuy konto

En annan fördel, förutom säkerheten, är att det är lättare att hålla reda på hur mycket pengar man gör av med när man använder sig av en e-plånbok än exempelvis sitt bankkonto. Bankkontot använder du förmodligen hos många olika aktörer, medan du med en e-plånbok kanske samlar just dina aktiviteter på Internet.

Överföringen från ClickandBuy kontot till spelsajter går ofta snabbt, från några sekunder till ett par timmar beroende på sajt. Du kan givetvis även få dina vinster utbetalda till ditt ClickandBuy konto.

De flesta enkla tjänster som ClickandBuy erbjuder är gratis, men läs igenom prislistan när du registrerar ett konto för att undvika obehagliga överraskningar.

Sara Isaksson - Skribent

Sara Isaksson

Bingo- & spelexpert
Sara är en erfaren skribent med över ett decenniums erfarenhet inom spelbranschen. Med fokus på bingo och andra spelrelaterade ämnen skriver hon artiklar, recensioner och nyheter där målsättningen är att ge läsarna de verktyg de behöver för att optimera sin spelupplevelse och fatta välgrundade beslut. Hon finner det särskilt spännande att följa spelbranschens utveckling och att upptäcka nya spel.