Seriösa sajter har hög säkerhet

Att spela online är roligt och enkelt att lära sig. Men är du bekymrad över säkerheten på sajterna och spelbolagets förmåga att hantera dina person- och kontouppgifter, kan det kasta en skugga över din favoritsyssla.

I de flesta fall kan du vara helt lugn. Säkerheten på bingosajterna är oftast mycket hög, men det viktigt att du väljer seriösa sajter när du ska spela. Läs gärna recensioner och sök på Internet efter fler omdömen innan du väljer sajt. Ett bra tips är också att läsa om säkerheten innan du blir medlem på sajten, vilket du kan göra i en specifik avdelning hos spelbolaget.

Integritet och kryptering

Generellt sett följer spelbolagen dataskyddslagar och annan lagstiftning när det gäller att hantera data. Sekretessen är stor då spelbolagen lagrar dina personuppgifter, men är noga med att de hanteras på ett säkert och lagligt sätt. Uppgifterna kan lämnas ut till myndigheter om det beordras eller till andra mottagare om man misstänker att en kontoinnehavare bryter mot regler.

Information från kontoinnehavaren skickas krypterat till och från sajten. Dessutom lagras kontokortsuppgifterna krypterat. Men om du vill känna dig ännu säkrare och inte lämna ut dina personliga kontokortsuppgifter på flera olika sajter, så kan det vara en idé att skaffa sig en e-plånbok. Då behöver du bara ange uppgifterna till e-plånboken och inte till ditt kontokort. Exempel på e-plånböcker är Neteller, Moneybookers och Click2Pay.

Spelens säkerhet

Spelen fungerar oftast tillsammans med en Random Number Generator, som generar slumpmässiga nummer. Detta för att spelaren ska känna sig säker på att ingen manipulering sker på spelen. Dessutom testas och godkänns slumpgeneratorn av en tredje part.

Självklart med hög sekretess

Givetvis kan olika säkerhetslösningar skilja sig mellan olika sajter, så läs gärna igenom vad som gäller hos just ditt spelbolag. Men generellt kan sägas att du i de allra flesta fall kan känna dig säker när du registrerar dig hos ett spelbolag för att spela bingo på nätet. Att det är en hög säkerhet hos bolagen är egentligen ganska självklart, då det skulle bli väldigt besvärligt för spelbolaget om kontouppgifter läckte ut. Därför är sajterna noga med att hålla en sträng sekretess och hög säkerhet.

Vanliga frågor

Är det säkert att spela?

Det är säkert att spela på de sajter som är seriösa. Läs på om den sajt som du funderar att bli medlem på för att få en känsla om dess seriositet. Hos oss kan du läsa flera recensioner av seriösa sajter. Tänk bara på att du själv hanterar dina inloggningsuppgifter med försiktighet.