Svensk bingo online – spela på nätet

svensk bingo

Bingo är ett mycket populärt och omtyckt spel i Sverige och tack vare Internet har nya spelmöjligheter skapats. På spelsajter online kan du i dag spela svensk bingo när helst du önskar – det finns alltid spel på gång i alla prisklasser och med eller utan jackpott!

Spela svensk bingo

Bingo har länge varit omtyckt i Sverige och spel har arrangerats både i bingohallar och på TV. Vem har inte hört talas om långköraren Bingolotto i Tv4 till exempel?

I och med Internets ständiga utveckling, inte minst inom gambling, så har givetvis möjligheten att spela bingo på nätet skapats. Genom olika gamblingsajter erbjuds idag flertalet olika möjligheter att digitalt få njuta av det folkliga spelet.

Spelsajterna är oftast baserade utanför Sverige, men många av dem erbjuder även spel för svenska spelare över nätet. Detta betyder att det finns ett brett utbud av olika spelsajter att välja mellan för dig som vill spela på Internet.

Att välja spelbolag i den stora mängden kan vara svårt. Ta därför en titt på vår topplista, där hittar du tips på sajter som vi tycker erbjuder bäst svensk bingo på nätet.

Alla spelbolagen i vår topplista profilerar sig mot svenska spelare så du kan vara säker på att de har svensk spellicens, deras sajt är på svenska, att de erbjuder svensktalande support plus mycket annat som är av vikt för dig som vill spela svensk bingo.

Längre fram i artikeln kan du också läsa mer om de kriterier ett spelbolag måste uppfylla för att benämnas som svensk bingo. Men först kommer vår topplista som du ser här nedanför.

Topplista över svensk bingo på nätet:

Maria – Ägs av Kindred PLC och har licens från svenska Spelinspektionen. Väldigt välkänd sajt bland spelare i Sverige, detta tack vare massiv tv-reklam för ett antal år sedan. Erbjuder även casino och spel i mobil.

MamaMia – Maltabaserat bolag som ägs av Evoke Gaming som är ett bolag i Bonnier Koncernen. Arne Weise frontade länge sajten som är på svenska och har svensk spellicens.

Bingo.com – Ytterligare ett av bolagen som ingår i Kindred PLC som äger både Maria och Unibet. På denna sajt spelar du på svenska både i mobilen och på datorn. Alla erbjudanden är på svenska liksom valutan.

Paf – Åländska Paf har tydlig koppling till Sverige och anordnar spännande tävlingar där du kan vinna kryssningar för medlemmar som vill mötas och spela utanför nätet.

Bertil.com – Bara namnet säger väl en del om svenskheten i denna sajt.

Unibet – Då Unibet har svenska rötter, svensk kundtjänst, svensk-licens, information på svenska mm så kvalificerar sig Unibet på vår topplista. Vi ger tummen upp för detta bolag som kanske är det mest välkända i Sverige. 

Jackpotjoy – JackpotJoy inriktade sig tidigare främst på den brittiska marknaden förut, men nu har de varit etablerade på den svenska markanden sedan länge och erbjuder en bra svensk sajt för dig som gillar bingo. 

Svensk bingo hos utländska spelbolag

Som du ser är samtliga spelbolag i listan här ovan utländska. De flesta är registrerade i andra EU-länder och samtliga har fått tillstånd av svenska Spelinspektionen att erbjuda spel på den svenska marknaden. 

Sverige hade under lång tid ett spelmonopol där endast några få aktörer med särskilt tillstånd fick arrangera lotteri om pengar, exempelvis Svenska Spel och Bingolotto. Den svenska spellagstiftningen satte alltså stopp för gamblingföretag att etablera sig i Sverige. Staten hade en slags monopolställning och tillstånd att bedriva spel gavs bara till ideella föreningar och det statliga spelbolaget Svenksa Spel. Men tack vare det svenska EU-medlemskapet kunde utländska aktörer erbjuda svensk bingo över nätet. Men den 1 janauri 2019 avskaffades spelmonopolet och en ny lagstiftning infördes som hindrar spelbolag som inte har svensk spellicens från att ta emot kunder från Sverige. I dagsläget måste spelbolagen alltså ansöka om tillstånd och få en svensk spellicens för att få erbjuda spel online till svenska kunder. 

Svenska bingosajter

Med tanke på att vi har en lång bingotradition i Sverige som sträcker sig flera decennier tillbaka så är det inte så konstigt att spelbolagen online satsar på att locka kunder från Sverige.

Många av spelbolagen har dessutom svenska eller nordiska grundare som vet vad svenska spelare vill ha. Med hjälp av den kunskapen har de byggt upp gamblingsajter som är speciellt anpassade för spelare från Sverige som vill spela svensk bingo online.

I vår topplista har vi valt att lyfta fram just de bolag som som riktar sig mot svenska spelare och erbjuder det vi kallar för svensk bingo.

Vi har dock en rad kriterier för att en sajt ska sägas erbjuda svensk bingo. Dessa kan du läsa mer om under nästa rubrik.

Svensk bingoKriterier för svensk bingo

Så vad tycker då vi kännetecknar en sajt som erbjuder svensk bingo?

  • De ska ha svensk licens. Det betyder skattefria vinster, precis som om du hade spelat i Sverige. Spelar du hos ett bolag utan licens från Spelinspektionen måste du skatta på dina vinster, detta är viktigt att hålla koll på när man spelar online.
  • Sajten ska vara på välskriven svenska, ingen direktöversättning via google translate.
  • Det ska finnas svensk support, helst dygnet runt, men åtminstone vid någon tidpunkt på dygnet så att man kan få hjälp på svenska.
  • FAQ-avdelningen ska vara skriven på svenska.
  • Betalningsmetoderna ska vara anpassade till svenska kunder så att insättningar och uttag till kontot fungerar smidigt.
  • Utropen av numren ska vara på svenska!
  • Erbjudanden och bonusar ska vara tillgängliga för svenska spelare.
  • Webbsidan bör vara relativt välkänd och ha gott rykte bland spelare i Sverige.
  • Man ska känna sig fullkomligt säker och trygg när man spelar hos bolaget.

Förutom ovan nämnda kriterier är det alltid ett plus om spelbolaget uppmärksammar viktiga högtider och evenemang med kampanjer. Till exempel är det vanligt att spelbolagen firar in julen med julkalendrar eller erbjuder lite extra vid högtider som midsommar och påsk. Att uppmärksamma viktiga svenska högtider och evenemang tycker vi är ett trevligt initativ från spelbolagen som tillhandahåller svensk bingo.

Ett annat plus är om du som kund kan spela i svensk valuta, det vill säga SEK. Dock är det inget krav för att hamna i vår topplista, det går också bra med euro.

Om vår topplista

När vi tog fram vår topplista över sajter med svensk bingo använde vi oss av ovan nämnda kriterier. Syftet med listan är att underlätta för alla som letar efter ett spelbolag online som är anpassat till spelare i Sverige.

Listan kan dock när som helst ändras till följd av förändringar på spelmarknaden. Vi vill att topplistan ska vara levande och ständigt uppdaterad med de för stunden mest aktuella gamblingsajterna för svenskar.

Bonus till svenska spelare

Svensk bingo bonus hos Ladbrokes

En bonus är alltid ett välkommet tillskott i spelkassan. Denna kan du få helt gratis när du öppnar ett konto eller i samband med att du gör en insättning till kontot. Väljer du att spela hos svenska bingosajter kan du vara säker på att bonusarna och kampanjerna hos spelbolaget även är tillgängliga för dig som spelar i Sverige.

Många svenska bingosidor är dessutom väldigt generösa med olika erbjudanden och tävlingar, så det finns ofta ett bra erbjudande att utnyttja om du spelar bingo online Sverige.

Villkor och skattefria vinster

I Sverige är alla lotterivinster skattefria. Bingo räknas som ett lotteri, ett slumpspel, vilket betyder att du inte behöver betala skatt på dina vinster. Samma sak gäller om du vinner hos ett utländskt bolag om bolaget har svensk spellicens. Har du däremot vunnit hos ett spelbolag som saknar svensk spellicens så är vinsterna skattepliktiga.

I dag finns sajter med licens utanför EU som vänder sig till spelare i Sverige, var medveten om det när du väljer var du spelar så att du inte behöver betala vinstskatt.

En annan sak du måste tänka över när du spelar över nätet är att du måste följa de villkor och regler som spelbolaget har. Detta gäller bland annat åldersgränser. Endast personer över 18 år tillåts att spela hos seriösa spelbolag online. 

Fördelar med svensk bingo

Självklart går det alldeles utmärkt att spela bingo i Sverige hos renodlade svenska aktörer som Svenska Spel, i bingohallar eller att delta i bingolotto. Men vill du ha ett ännu bredare utbud att välja mellan har spelbolagen online ett imponerande spelutbud att titta närmre på.

Förutom att sajterna med svensk bingo innehåller en mängd olika typer av spel så pågår spel dygnet runt så att du kan spela när det passar dig.

En annan fördel är att du kan spela för mycket lägre summor online eftersom brickpriserna varierar från några ören och uppåt. Ja, det finns till och med möjlighet att spela gratis svensk bingo hos många sajter.

Det fina med Internetbingo är också att spelare världen över kan samlas och spela tillsammans.

Att spela på en sajt med svenska bingorum ger även dig som spelar en ökad trygghet eftersom information och support finns på svenska. En annan fördel är förstås de skattefria vinsterna.

Fler sätt att spela

Du behöver som sagt inte bege till de utländska nätsajterna för att spela svensk bingo. Hos det statliga bolaget Svenska Spel kan du till exempel spela svensk bingo dygnet runt. Deras webbsida har alltid öppet och där hittar du flera olika varianter såsom mönster-, variant- och klassisk bingo.

På bingolottos webbplats finns också möjlighet att spela online, liksom hos en del ideella föreningar. Sök på google och se vad du hittar.

Vill du spela live kan du istället besöka Sveriges Bingoarrangörers Centralförbund, SVEBICO, för att hitta närmsta spelhall i Sverige. I skrivande stund finns 64 olika hallar i landet och i storstäderna Göteborg och Stockholm finns flera alternativ att välja bland.

Ett annat alternativ till att spela online eller live är att spela bingolotto framför TV:n. De flesta känner säkert till det kända TV-programmet som sänts i riks-TV sedan början av 90-talt. Lotterna säljs till förmån för idrottsföreningar och varje vecka tv-sänds dragningen så att du kan spela din bricka.

Säkerhet

Innan du väljer att öppna ett konto hos ett bolag med svensk bingo vill vi uppmuntra dig som läsare att först kontrollera att sajten har gott rykte om sig och har svensk licens.

De flesta sajter som finns på nätet är seriösa, men det skadar inte att ta det säkra före det osäkra och göra en snabb koll vad andra spelare har haft för erfarenheter av sajten. Om bolaget har svensk licens är det dock ett mycket gott tecken på att sajten håller hög nivå. 

Sammanfattning

I takt med att Internet möjliggjort spel på nätet har allt fler spelföretag etablerats i EU, särskilt på Malta.

Flera av dessa vänder sig speciellt till spelare i Sverige och erbjuder det vi kallar för svensk bingo med skattefria vinster. Dessa sajter är speciellt anpassade för att spelare i Sverige ska kunna spela lätt och smidigt och samtidigt känna sig som hemma.

Några av de bästa bolagen som erbjuder svensk bingo online är Maria och MamaMia. Alla tre spelbolag är utländska, men riktar sig till svenska spelare genom att tillhandahålla sina sajter på svenska, erbjuda svensk kundtjänst och betalningsmetoder som är uppskattade bland svenska spelare.

Lycka till när du spelar svensk bingo!