Bingo regler – olika men lätta!

Det är lätt att lära sig bingo regler oavsett vilken spelvariant du väljer. Det finns flera olika sorters spel med olika regler och här går vi igenom några av dess sorter i separata artiklar. I menyn till vänster hittar du ett antal olika spelvarianter.

regler

Så här börjar du att spela

När du ska börja spela online, är det första du ska göra att hitta en sajt som passar just dig och dina önskemål. Hos de flesta sajter kan du spela gratis för en viss summa som du får som välkomsterbjudande och detta är ett ypperligt sätt att lära dig mer om sajtens spel och dess regler.

För att spela med riktiga pengar, behöver du göra en insättning med hjälp av någon betalningsmetod som du själv väljer. Sedan är det dags att köpa en bricka och priset mellan dessa varierar. Ibland erbjuds gratisspel och i andra fall kostar brickorna ett par tior eller ännu mer. Läs på vilka regler som gäller för just det spelet innan du köper en bricka. Det brukar vara lätt att finna bingo regler för olika spel bara man letar lite och oftast står de i anslutning till själva spelet.

Brickorna ser olika ut, beroende på vilket spel du väljer att spela. En vanlig variant är den klassiska som består av en numrerad bricka med 5×5 rutor och bokstäverna B-I-N-G-O överst i varje kolumn.

Så genomförs spelet

En utropare om vilket nummer som ska markeras, till exempel B-10. Du kan oftast välja på att markera numret manuellt eller om du vill att det ska markeras automatiskt. Det kan vara bra att välja en automatisk funktion om du känner dig osäker på vilka regler som gäller. Även om du inte skulle hinna markera dina nummer betalas vinsterna i regel ut ändå. När en spelare får bingo så slutar omgången och nästa kan ta sin början.

I spelet hittar du också en bingochatt och olika minispel, som du kan fördriva tiden med till exempel i väntan på nästa runda. Under vissa tider kan olika chattspel erbjudas och vilka regler som gäller för dessa brukar Chat Mastern informera om.

Bingo regler kring jackpot

Beroende på spel kan en jackpot erbjudas. Lyckas du få bingo inom ett förutbestämt antal nummer som ropas ut, så vinner du den. När det gäller Mönsterbingo brukar reglerna vara att fylla mönstret på sin bricka, medan i vissa spel ska du fylla hela brickan. Som redan tidigare poängterats, läs på vilka regler som gäller inför varje spel innan du börjar spela.

Insatsen, det vill säga den summa som har spenderats på brickor, brukar fördelas mellan vinstpott, huset och eventuell jackpot. Hur mycket av insatsen som går till de olika delarna varierar beroende på spel.

Om du är nybörjare så har du förhoppningsvis fått lite större översikt när det gäller generella bingo regler när du har läst denna artikel. Ett ytterligare tips är att läsa mer på den sajt du spelar på under Hjälp-sektionen, för att få mer information. Läs gärna mer här om hur du ökar dina vinstchanser och ta del av fler tips.